Ενα μεγάλο κεφάλαιο της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο, παρουσιάζεται λεπτομερώς στο νέο βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη. Θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως μια πολυτελής έκδοση μαγειρικής αλλά και ως μια αξιόλογη μελέτη του ελληνικού ελαιολάδου. Η έρευνα της κυρίας Λαμπράκη –όπως και στο προηγούμενο εξίσου αξιόλογο βιβλίο της "Τα χόρτα"– ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει ώς τις ημέρες μας, προσεγγίζοντας το λάδι και ως ένα πολιτισμικό προϊόν. Η θεματολογία του βιβλίου καλύπτει όλες τις χρήσεις του λαδιού: την παρασκευή αντιαλλεργικού σαπουνιού, τις θεραπευτικές εφαρμογές του και τη χρήση του σε γευστικότατες συνταγές μαγειρικής.
Πολιτική Cookies
Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και ορισμένα cookie είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.