Μενού
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Ελληνική Πεζογραφία

Εμφάνιση 1 έως 12 από 149 (13 Σελ.)
Μια συναρπαστική συλλογή διηγημάτων για τον έρωτα, το πάθος, την απληστία, το θράσος, τον κυνισμό, το βόλεμα, την εκδίκηση, τη συνωμοσία, το καθήκον. Δεκατρείς ιστορίες σε μια πόλη που τοποθετεί την επιτυχία πάνω από κάθε αξία. Ήρωες οι λαμπεροί άνθρωποι της διαφήμισης, που έρχονται αντιμέτωποι με ..
18,17€
Χωρίς ΦΠΑ:17,14€
..
8,00€
Χωρίς ΦΠΑ:7,55€
Μαύρη κλωστή που συνδέει τις έντεκα ιστορίες αυτού του βιβλίου είναι η άρνηση των "Ξένων". Σε ορισμένες αφηγήσεις ο άτεγκτος ρατσισμός καθορίζει ανενόχλητος τη μοίρα των προσφύγων, ενώ σε άλλες υποφώσκει και επωάζει το δύσκολο μέλλον των "ηρώων" του. Όταν δεν παρουσιάζεται με γυμνό το πρόσωπο, ελίσσ..
14,34€
Χωρίς ΦΠΑ:13,53€
Όπως και στο πρώτο μου μυθιστόρημα, το '''Ολα σου τα' μαθα, μα ξέχασα μια λέξη'', έτσι και σε τούτη τη συνέχειά του, το νόημα για μένα είναι να αποτελέσει έναν καθρέφτη για να δούμε πιο ξεκάθαρα τον εαυτό μας και τους θεμελιώδεις κοινωνικούς ρόλους που έχουμε ως σύντροφοι, γονείς, εργαζόμενοι και πο..
16,60€
Χωρίς ΦΠΑ:15,66€
..
10,50€
Χωρίς ΦΠΑ:9,91€
Πώς είναι δυνατόν μια εκθαμβωτική γυναίκα, μια γυναίκα μοιραία όπως η Τάνια, αυτοδημιούργητη, ιδιαίτερα πετυχημένη επιχειρηματίας, να βασανίζεται από αιφνίδιες κρίσεις ανασφάλειας; Γιατί δεν μπορεί να οικοδομήσει φιλίες; Γατί δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον πέρα απ' την Κατίνα, την οικιακή της βοηθό;..
15,50€
Χωρίς ΦΠΑ:14,62€
Το ομοίωμα της φρεγάτας καιγόταν στα ανοιχτά μέσα στο σκοτάδι, χαρίζοντας μια απόκοσμη λάμψη στον ουρανό κι η θάλασσα βάφτηκε κατακόκκινη, όταν κάποιος με κόλλησε στον τοίχο, πέρασε τα δάχτυλά του μέσα στα μαλλιά μου και με φίλησε παθιασμένα. Σύγχυση ένιωσα, γλυκιά ζάλη, καίγονταν τα πάντα μέσα μου ..
18,80€
Χωρίς ΦΠΑ:17,74€
Αυτή η ιστορία διαδραματίστηκε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Βορείου Ελλάδος στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Την διηγήθηκαν άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα από κοντά. Η οικογένεια Μιχάλογλου ετοιμάζεται για το γάμο του Αργύρη. Λίγες μέρες πριν η μητέρα του, που ζει κλεισμένη εδώ και 25 χρόνια σ..
14,78€
Χωρίς ΦΠΑ:13,94€
Τρελαθήκατεεε; Τρελαθήκατεεε; Κοντεύετε; Α, ωραία. Μια στιγμή να απολυμάνω στα γρήγορα έναν ζουρλομανδύα και πάμε παρέα να γελάσουμε, να ξεφύγουμε από τους πάντες και τα πάντα. Είχα, που λέτε, τον άντρα, τα παιδιά, τον σκύλο, μια δουλειά, και μια ωραία πρωία έκαναν την εμφάνισή τους η παγκόσμια παν..
15,50€
Χωρίς ΦΠΑ:14,62€
... Χμ... Γουστόζικη λέρα φαίνεται... είπε από μέσα του ο καπετάνιος. "Αν δεχόταν και να πεθάνει θα 'ρχόταν καλούπι για τα σχέδιά μας". - Φοβάσαι χάρο, μωρέ, τον ρωτά. - Όσκε. Κάθε μέρα παλεύω μαζί του. Όσκε. Γνωριστήκαμε. - Μισάς οχτρό; - Ναίσκε. - Αγαπάς Πατρίδα; - Ναίσκε. - Σκοτώνεις για ..
9,06€
Χωρίς ΦΠΑ:8,55€
Το μη-με-λησμόνει είναι ένα μικροσκοπικό λουλούδι και για κάποιους το ξόρκι κατά της λησμονιάς. Στον απόκρημνο βράχο της Ωγυγίας πρώτος έφτασε ένας κουρσάρος κι ύστερα, μαζί με τους ψαράδες, ήρθαν τα πλάσματα του μύθου. Ένας γίγαντας με άσπρα μαλλιά κι ένα αγριοπούλι στον ώμο ψήνει το ψωμί τους. Σ'..
10,55€
Χωρίς ΦΠΑ:9,95€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 149 (13 Σελ.)